Stamppotparade: Zuurkoolstamppot

Alweer de laatste stamppot van Januari.
Deze keer is het tijd voor de zuurkool stamppot!

zuurkool stamppot

Wat ben je voor zuurkoolstamppot nodig:
– 1 kilo kruimige aardappels
– 1 ui
– 500 gram zuurkool
– 125 gram spekblokjes
– 200 ml melk
– 25 gram boter
– eventueel een rookworst

Zo maak je het:

  1. Pel en snipper de ui. Schil de aardappels en snij ze in stukken.
    Kook ze in 20 minuten gaar.
  2. Doe de zuurkool samen met 5 eetlepels appelsap in een pan, en kook dit in ongeveer 25 minuten gaar.
  3. Bereid intussen de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking.
    Bak het spek uit en verwarm intussen de melk.
  4. Giet de aardappels af en stamp ze fijn.
    Voeg daarna de boter en warme melk toe, totdat het smeuïg is.
    Giet ook de zuurkool af en roer deze door de aardappels.
  5. Schep het spek erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Serveer met rookworst.

Variaties
– Voeg bij stap 4 eens ananas, bananen, rozijnen of appels toe.
– Voeg in plaats van melk eens monchou toe.
– Voeg bij het koken van de aardappels eens een bouillonblokje toe.
Eigenlijk gooi ik standaard rozijnen of ananas door de zuurkoolstamppot, lekker zoet!

Dit was alweer het laatste recept. Maar vrijdag zal er nog een post verschijnen met tips voor het maken van zuurkool!

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *