Mama’s aardappelsalade!

Een tijdje geleden al gemaakt, maar nog niet geblogd.
Ik kwam de foto weer tegen, en deze aardappelsalade is echt TE lekker
om niet te delen!

Recept aardappel salade mama superlekker

Deze maakt mijn mama nog wel eens, mjam! Dus ik vroeg om het recept. En ik kreeg niet eens een overgeschreven briefje, maar een heus Whatsappje met een foto. Haha heerlijk! Pa en ma aan Whatsapp, gezellig hoor 🙂 .

Dit heb je nodig:
– 1 kg vastkokende aardappelen
– 1 sjalotje
– 1 bosje lente-uitjes
– 1 zachtzure appel
– 1-2 stengels bleekselderij
– 3 zoetzure augurken
– enkele takjes peterselie
– 6 el mayonaise
– 3 el yoghurt
– 200 gram hamblokjes
– peper en zout

Zo maak je het:
– Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes.
– Kook ze met een beetje zout in 10 minuten beetgaar.
– Even opletten dat je ze dus niet te gaar kookt, het is lekkerder als ze nog een beetje stevig zijn.
– Giet ze af en spoel ze daarna direct af met koud water.
– Zodat het niet door blijft garen.
– Laat ze hierna afkoelen en uitlekken.
– Snij vervolgens de sjalot, lente uitjes, appel, bleekselderij, augurken in kleine stukjes.
– Hak de peterselie klein.
– Meng de mayonaise met de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
– Doe al je gesneden ingrediënten in een grote kom.
– Meng hier het mayomengsel door.
– Schep er de peterselie door.
– Voeg als laatste je hamblokjes toe.
– Het lekkerste is het als dit even een nachtje kan staan.
– Dan trekken de smaken lekker in elkaar!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *