Sewing saturday: Baby hoodie

Het eerste zelfgemaakte kledingstuk voor Jens is een feit!
Een stoere hoodie voor meneer ๐Ÿ™‚ .

baby hoodie

Bij de bibliotheek kun je ook tijdschriften lenen. En ik leen er nog wel eens een Knipmode of tegenwoordig vooral Knippie’s. Daarin kwam ik het patroon tegen van een hoodie.
Hoe cool is dat! Die moest gemaakt worden. Het patroon vond ik in Knippie 6 uit 2013.

Op zich een heel makkelijk ding om te maken. Ware het niet dat ik het mezelf behoorlijk moeilijk heb gemaakt… Uit automatisme begon ik de mouwen tot mouw te maken. En toen bleek dat je dat pas later moest doen, tegelijk met de zijnaad van de trui… Tja ik had ze goed vastgelocked, dus uithalen was geen optie. Hmmz het was even puzzelen om daarna alles netjes in elkaar te krijgen. Wat niet overal helemaal goed is gelukt.
Weer een les: Goed lezen voor je begint!!!

Deze hoodie werd afgewerkt met elastische bias. Ik koos een lekker felgroen kleurtje bij het grijs van de stof. En ik deed erg mijn best om ’t niet uit te rekken.ย Zodat die niet ging ‘golven’. Nu hoorde ik achteraf, dat je juist de elastische biais een beetje moet rekken, zodat die niet gaat golven… zucht… ๐Ÿ˜›

Al met al is het een leuk truitje geworden. Ik had maat 68 genomen, maar hij valt toch nog groot uit. Nog even wachten tot Jens er goed in past. Dat zal wel niet zo lang meer duren!

2 gedachten over “Sewing saturday: Baby hoodie

  1. Ik vind het zo leuk dat op al je zelf gemaakte kleding, doekjes ect. nu je eigen label op zit…echt geweldig!!! Nu je eigen (kleding)winkel nog ergens beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *