Hollandse appeltaart met noten!

Soms heb je dat… Haal je een zak appels, je hebt er zin in één.
Neemt een hap… en… gat-ver! Melige appels! Bah!
Oké, kan gebeuren… Balen… Of juist niet? Want eten weggooien is superzonde.
Dus dan maar een appeltaart maken 😉 . En zo is deze appeltaart tot stand gekomen.

appelnotentaart recept

Appeltaart, een van de lekkerste taart soorten als je het mij vraagt. Altijd goed.
Mits ze zelfgemaakt zijn natuurlijk, en niet van die diepvriesbende die ze nog wel eens
in restaurants willen verkopen 😉 . Ik heb in mijn kleine receptenschriftje een recept staan wat ik al jaaaaren gebruik. Of nou ja recept… Uhm ik heb ingrediënten ooit overgenomen. En hoe het gemaakt moet worden ben ik niet meer geschreven nodig. haha. Jup zo vaak gemaakt. Zie maar eens hoe dit vodje eruit ziet.

appelnotentaart recept2

Maar nu had ik een tijdje geleden een appeltaart met noten gehad. Welke heerlijk was. Dus even googlen naar appeltaart met noten. Et voila, daar kwam ik uit op de blog van ChicksLoveFood. Jup, we do.

Het deeg lag al te rusten in de koelkast. Dus voor het deeg heb ik mijn eigen lijstje gebruikt. En voor de vulling heb ik dit recept aangehouden. En dit wordt een ‘keeper’.
Wat is deze appeltaart lekker geworden zeg! Ook handig op die site, de extra tips.
Zoals de tip om de taart met aluminiumfolie erover te bakken, zodat de noten en rozijnen niet zwart worden. Had ik nog niet eerder gedaan, superhandig!

Ik had voor het deeg trouwens donkere basterdsuiker gebruikt, want die had ik in huis. Daardoor ging het deeg er wel extra donker uitzien. Ik weet eigenlijk niet of het voor de smaak echt uitmaakt of je witte of donkere gebruikt. Maar dit was prima te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *