Sewing Saturday: Kussenmatras

De zitkussens van onze Ikea Ektorp hoekbank zaten niet meer goed. En met de Ikea garantie van 10 jaar op deze bank konden we voordelig nieuwe zitkussens aanschaffen. Zo gezegd, zo gedaan. Maar toen zat ik nog met 5 zitkussens…. Waarvan ik weggooien toch wel zonde vond… Ruim een jaar geleden heb ik ook al eens een kussenmatras gemaakt voor de verjaardag van een nichtje. Dus dat leek me ook een leuke eindbestemming voor deze kussens.

Kussenmatras ektorp

Op de blog van Emma & Mona zag ik de kussenmatras destijds voorbij komen.
En met alle info en links die ik daar vond, ben ik aan de slag gegaan. Maar 5 grote
(75×75 cm) kussens is toch wel een ander verhaal dan 4 hoofdkussens… Dan ben je serieus stof nodig… veeeeeeeeeel stof…

Van mijn schoonzusje heb ik een paar dozen met stof gekregen (van het bedrijf waar ze werkt). Waar ik natuurlijk superblij mee ben!!! Daar zat ook een gigantische lap tussen van 5 bij 3 meter (ja, u leest het goed :)). Deze kwam natuurlijk goed van pas tijdens deze klus. Gelukkig had ik in onze woonkamer genoeg ruimte om het allemaal uit te leggen :).

Ik heb ervoor gekozen om aan de achterzijde de stof op elkaar te laten overlappen.
Zodat daar de kussens in en uit kunnen. Zo is het geheel namelijk ook wasbaar.

De stof had iets strakker om de kussens kunnen zitten. Maar ik was te bang dat ik dan de kussens er niet meer in zou krijgen. En zo blijven alle kussens lekker stapelbaar :).
Al met al was een project waarbij ik vooral veel heb zitten meten en spelden. En dan een heeeel eind aan 1 stuk lopen naaien. Maar het resultaat zit heerlijk, ook handig met al die neefjes en nichtjes op de verjaardagen -> Weer een klautertoestel erbij :).

Fijn weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *