Mini portemonneetjes met rits!

Ritsen…. Het blijft een dingetje. Hoewel ik best al wel een tijdje dingetjes maak met de naaimachine blijft ‘De Rits’ toch wel een ‘eng’ terrein. Maar ja je leert het alleen door te doen he, dus vooruit gaan ermee!

mini portemonneetjes met rits

Oké om in te komen met het ritsen inzetten heb ik het meest eenvoudige rits tasje opgezocht. Met nadruk op JE. Ik wil natuurlijk niet teveel stof kwijt zijn aan de eerste klooi projectjes met ritsen. Zo kwam ik uit bij deze mini portemonneetjes.

En dan wordt het testen
Bij de eerste variant had ik per ongeluk in alle opwinding het labeltje er te vroeg tussen genaaid. Met het gevolg dat daardoor de rits nu erg hoog zit, en dat er een extra labeltje binnen in het portemonneetje zit 😉 .

Oké poging 2
Een iets dikker stofje gekozen. Iets te dik bleek achteraf. Ik had voor de voering beter
een dun katoentje kunnen pakken. Ook had ik iets meer naad genomen. Waardoor het uiteindelijk portemonneetje wat kleiner werd. Maar dat is op zich niet erg. Met het labeltje had ik even niet goed opgelet en is deze aan de andere kant verschenen dan waar ik
‘m bedacht had.

Goed 3 maal is scheepsrecht?
Op zich ging het ditmaal goed. Labeltje aan de goede kant, rits op de juiste hoogte.
Alleen had ik nu een metalen ritsje gebruikt. Dat werkt toch iets anders dan een kunstof rits. Maar ach deze is ook weer leuk gelukt!

Conclusie?
Ritsen inzetten valt best mee. Geen reden meer om daarom iets niet te maken haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *