Sewing Saturday: Klein Voedingskussen

Een voedingskussen is wel handig tijdens en na de zwangerschap. Nu had ik ze op een beurs zien liggen, maar dacht: Dat kunnen we ook wel zelf maken! Een vriendin van mij heeft zo’n voedingskussen. Dezelfde als wat ik op het oog had. En daarvan heb ik het na kunnen maken! Jeej!

Klein voedingskussen

Ook vond ik de voedingskussenhoes van de beurs niet erg netjes afgewerkt. Het was met een soort patchwork gemaakt. Maar veel van de vierkantjes sloten helemaal niet op elkaar aan. Ik weet van mezelf dat ik me daar dan mateloos aan ga zitten irriteren.
Als er dan toch een foutje in moet zitten, dan wil ik die ook zelf hebben gemaakt ;).

En uhm ja die foutjes zitten er wel in… Tja dat gebeurt vaker als je iets voor de eerste keer maakt ;). Ik heb het patroon namelijk zelf overgenomen. Dat is iets wat ik nog niet eerder heb gedaan. Op de foto zie je mijn hoes om haar kussen. Nu moet ik zelf dus nog een kussen maken. Die zal waarschijnlijk iets beter passen omdat ik daar hetzelfde patroon voor ga gebruiken.

Ook vind ik de kleurcombi iets te ‘kerstig’ geworden. meh… Rond de kerst heb ik de stoffen gehaald. Wellicht dat dat iets met mijn stofkeuzes te maken heeft gehad haha.
Ik wilde graag kleuren die zowel voor jongen als voor meisje leuk zouden zijn.
Het groen wilde ik eigenlijk in aqua/turqoise maar daar kon ik niet zulke stof in vinden… helaas. Ook wilde ik blauw en roze vermijden. Dus wat zijn leuke kleuren voor zowel jongen als meisje?

Ik ga zowiezo nog wat voedingskussen hoezen maken.
Ben nog niet helemaal tevreden ;).

Eén gedachte over “Sewing Saturday: Klein Voedingskussen

 1. Vrolijk kussen hoor, kan me echter voorstellen dat je de kleurkeuze lastig vind.
  Ik had dit probleem niet bij het voedingskussen dat ik maakte, omdat alles voor de nieuwe babsy waarvoor ik naaide geïnspireerd werd door Shrek……
  Ik gebruikte dus limegroene tricot badstof voor onze nieuwste kleinzoon en het patroon uit een oude Ottobre gehaald.(Ottobre 2002-2 model 42)
  Die van mij lijkt wel groter dan jouw exemplaar. Dit is overigens niet zomaar.
  Ik heb aan de uiteinden een strikkoordje gemaakt. Zodra de baby zelf gaat zitten, kan dit gebruikt worden als “valbreker”; je knoopt een strikje in de koordjes en de baby zit in het midden. Bij vallen is de kans dat het bolleke de grond raakt minimaal…..
  Waar je op moet letten als je voor het gehele kussen zelf aan de slag gaat: maak het binnenkussen rondom een fractie groter (1,5 cm) dan het buitenkussen.
  Je krijgt daardoor een ‘strakker’ buitenkussen.
  Ik heb aan de onderkant een rits gemaakt zodat wisselen en wassen gemakkelijk gaat.
  Je kunt in dit album even meekijken:
  https://picasaweb.google.com/Dublomi/Jayden?authuser=0&authkey=Gv1sRgCJjs0ND-tMPbZg&feat=directlink

  Veel suk6 met je keuze!
  Groetjes Mira (Sancho)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *