Cupcakes!

In mijn eerste post zag je al een klein fotootje van cupcakes.
Het is makkelijk en snel te maken en valt eigenlijk altijd wel in de smaak.

cupcakesIk maakte twee soorten cupcakes.
Eén vanuit een kant-en-klaar pakje van de Lidl.
En één met het recept van de blog van Cherryfizz.

Kant-en-klaar pakje cupcakes van de Lidl
Ik was boodschappen aan het doen bij de Lidl en zag daar ineens de verschillende pakjes voor cupcakes maken. Ik wilde zowiezo al cupcakes maken en dacht: kan het altijd even proberen :). In het pakje dat ik had (Frambozen-Vanille smaak) zat namelijk geen kleurstof. Manlief kan niet tegen kleurstof (krijgt hij migraine van) en in zulk soort pakjes zit eigenlijk altijd wel kleurstof.

Bij dit pakje moest ik olie, ei en melk toevoegen voor de cupcakes.
Voor de topping moest ik kwark en boter toevoegen.
De cupcakes rezen erg goed en zagen er wel smakelijk uit. Maar ik vond ze geen lekkere geur en smaak hebben… De topping vond ik qua smaak wel lekker (zoet!!!) maar het was erg slap. Komt natuurlijk ook door de kwark. Hierdoor kun je er geen leuke toefjes van maken. Het kan wel, maar ze zullen na 5 minuten waarschijnlijk al helemaal uitgezakt zijn 😉

cupcakes2Cupcakes volgens Cherryfizz
Op haar website vond ik dit recept voor de cupcakes, en dit recept voor de
pinda-choco topping. Eigenlijk is het net zo makkelijk te maken als het
kant-en-klaar pakje. Je moet alleen even de ingrediënten afwegen,
en wachten tot de boter een beetje zacht is ;).

Bij mij rezen deze cakes minder hoog. Maar dat is eigenlijk wel weer handig voor de topping. Ze roken in ieder geval erg lekker! 🙂 Ook de topping was erg lekker. Maar wel erg machtig. Ik had vrij grote toeven op de cupcakejes gemaakt, dat mag de volgende keer wel door de helft. Maar het zag er wel leuk uit 🙂 !

cupcakes3Mijn voorkeur gaat toch uit naar zelfgemaakte met het recept van Cherryfizz.
Mental note: Geen pakjes meer halen ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *