Roos 5006: Zomerjas voor Lana!

Voor deze zomer wilde ik graag een zomerjas maken voor Lana. Na wat rond te hebben gevraagd kwam het patroon ‘Roos 5006’ naar voren als HET patroon. Super meisjes achtig met een ‘poof’ ballonrok idee. Geweldig!

Roos 5006 zomerjas Lana

Maar toen moest ik er nog stof voor zoeken. Vond ik toch wel erg lastig. Uiteindelijk heb ik twee katoenen stoffen gevonden. Die ik zomers en vrolijk vond. Maar toen ik alles al had geknipt kwam er toch wat twijfel naar boven. Is het wel stevig genoeg? Zal ik het nog moeten voeren… Maar ja ik had alles al geknipt… Dus ben er maar mee doorgegaan. En op zich ging dat allemaal prima.

Het patroon Roos 5006
Het patroon is niet al te moeilijk. Je hebt wel veel patroon onderdelen, dus het is even opletten. Maar het spreekt redelijk voor zich. Dus het in elkaar zetten was zo gebeurd. Maar toen ging ik passen. Ik maakte maat 92, daar zit Lana nu ook in.

Maar oei hij was veeeeeels te breed voor onze gespierde spijker. Toen kwam Karin met een goede oplossing: Bij het achterpand een stuk elastiek aan de binnenzijde naaien. Waardoor je ‘m rimpelt. En dus een stukje versmalt. Het heeft wel iets geholpen, maar ik vind ‘m nog wel wat wijd.

Roos 5006 zomerjas Lana2

Op een gegeven moment zat het jasje in elkaar, maar bleef ik steken op de knopen… En steeds was ik niet in de gelegenheid om die te halen. Tot ik het zat was. Want het is NU zomer en dat jasje moest nu gewoon gedragen worden haha. Dus toen heb ik er kam snaps in gedaan, want die had ik wel in huis. De knopen gaan wel wat ‘strak’ open. Maar dat zal met veel gebruik wel makkelijker worden.

En ooh dat gezichtje van Lana toen het jasje echt af was. Ze vind hem prachtig (Yes!). Ze wilde ‘m zelfs de eerste paar keren niet uitdoen 🙂 Hoera! -doet even een vreugdedansje!- 

Tips voor de Roos 5006
– Katoenen stof is echt te dun, kies liever een steviger stofje. Of verstevig de patroondelen voor de buitenzijde. Want dan valt het ballonrok gedeelte ook iets mooier ‘poef’.
– Ik vond ‘m vrij breed vallen.
– Zelf heb ik er een ophanglusje in gemaakt, deze staat niet in het patroon vermeld, maar is wel zo handig.

Roos 5006 zomerjas Lana3

Patroon: Roos 5006
Stoffen: Buitenstof gekocht bij Driessen stoffen, binnenstof gekocht bij Megastoffen in Rijssen.

3 gedachten over “Roos 5006: Zomerjas voor Lana!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *