Superdeluxe stof!

Voor mijn 29e verjaardag heb ik van André een super cadeau gekregen.
Namelijk een weekendje weg, alleen met z’n tweeën.
Jens en Lana mochten uit logeren bij opa en oma. Een top cadeau!
Er even ‘uit’ samen!

gambi stof van der lam stoffen

In dat weekend zijn we ook een dagje naar Den Bosch geweest. Dat er toen een weeralarm was afgegeven heeft er wel voor gezorgd dat het een kort en krachtig bezoek werd. Maar dat mocht de pret niet drukken!

Op een gegeven moment waren we lekker een hapje aan het eten. En toen viel mijn oog op de markt tegenover de bistro. Daar stond namelijk een stoffenkraam. Jeej! Daar wilde ik toch wel heel even kijken.

En tot mijn verrassing vond ik daar stof, die hetzelfde aanvoelde als de jurken van Claudia Sträter en Karen Millen. Ooooooooowwwww! Enthousiast! Ik stond nog net niet te stuiteren, maar was zo blij als een kind! Helaas was deze stof wel aan de prijs, 16,- de meter. Maar vooruit we zijn een weekend weg, dan mag alles toch?

Ik vroeg de mevrouw van de kraam of ze ook een webshop had. Toen kreeg ik meteen een tik over de vingers dat je stof moet voelen en dat dat online niet kan. En er volgde nog een heel betoog. Met een hoofd in standje tomaat stond ik o-ja-zo-goh-ja-oh te knikken. Na wat twijfelen toch anderhalf meter aangeschaft. Want 24 euro voor stof in plaats van 120 euro voor een jurkje, in mijn beredenering kon dat makkelijk uit 😉 .

Toch was ik wel heeeeel nieuwsgierig hoe deze stof heet. Ze heeft het me verteld, en zelfs de exacte samenstelling. In mijn hoofd was ik m’n tas aan het doorgaan, kan ik het ERGENS opschrijven? En ooooooh dat had ik moeten doen! Want ik ben het nu weer vergeten. Ik weet nog wel dat ik dacht: Garnaal? Huh? Het klonk namelijk als gambi, gamba, scampi, chambo??? Ik weet het niet meer! Weet iemand hoe dit kan heten? Het is een hele dikke en vooral ook stevige tricot achtige soort. In een prachtige kleur donkerblauw! En ze had wel twintig kleuren volgens mij. Zo mooi allemaal, maar deze was voor mij absoluut de mooiste!

Terwijl ze voor mij aan het knippen was, liet ze me zien dat er verderop in de rol een cirkel was uitgestanst. Mijn reactie was oooooooooh neee WIE DOET DAT NOU???? En daar moest zij weer heel hard om lachen. En vervolgde haar verhaal met dat dat juist goed nieuws was. Want zo kon zij zien dat om de zoveel meter de stof werd gecontroleerd en dat ze zeker wist dat de hele rol een goede kwaliteit had. Ah zoo. Ik voelde me ineens heel deftig met deze stof 😉 .

Maar nu…. ik durf er niet in te knippen! Deze stof maak ik vast ‘klaar’ door het een nacht in koud water met azijn en zout te zetten. En vervolgens uit te wassen. Want het kon erg krimpen (wel jammer dat ze precies op de centimeter knipte, maar vooruit). En het krimpte helaas ook bijna 10 cm… En nu leg ik het klaar voor naailes. En uh ohja ook nog een patroon zoeken! Wordt vervolgd….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *