Review: Qup fotoboek

Sinds kort ben ik lid van HetTestpanel. En al vrij snel mocht ik iets testen.
Namelijk een fotoboek bij Qup. Hoe leuk!

Review Qup fotoboek

Normaal maak ik fotoboeken per jaar en van vakanties. Die maak ik op in InDesign
(je bent dtp’er of niet he). En die hebben allemaal hetzelfde formaat en soort omslag.
Nu mocht ik een fotoboek maken met een spiraal. En een ander formaat dan die ik normaal heb. Dus het was even kijken waarvan ik dan een fotoboek ging maken 😉 .

Al snel kwam ik tot de conclusie dat het voor mijn zwangerschaps fotoboek niet zo erg zou zijn als die uit de regel valt. Want die is toch niet voor ieders ogen haha. Maar voor mezelf wel een mooi aandenken aan die buik!

Hoe werkt het?
Je kijkt welke stijl van opmaak je mooi vindt.
Vervolgens kies je een formaat en afwerkingssoort (ringband of hardcover).
Nu ga je je foto’s uploaden.
Je kunt eventueel nog een opmerking achterlaten voor Qup.
En de designers van Qup maken er een mooi fotoboek van!
Hiervan krijg je digitaal een proef te zien.
Als je nog wat aanpassingen hebt, geef je dit aan in je proef.
Als ’t helemaal akkoord is, dan kun je het fotoboek bestellen.
Heel handig!

Wat vind ik ervan?
Ik was verrast hoe leuk ze het hebben opgemaakt. Hier en daar zelfs leuke tekstjes ingevoegd. Zelf baal ik er wel een beetje van, dat ik de foto’s niet van tevoren zelf heb bijgetrokken. Hier en daar wat lichter maken, bij veel schaduw e.d. Maar ik was benieuwd of de mensen van Qup zich daar iets van aantrokken 😉 . Onderdeel van de ’test’ haha. Ook vond ik ’t jammer dat je zelf niet nog dingen kunt aanpassen. Je moet dat dan terugkoppelen naar de designers en die passen het aan. Maar het zou fijner zijn, als zij de basis zouden leggen. En je zelf het helemaal kan ’tweaken’ 😉 . Maar het is wel een leuk fotoboek geworden. Ik weet niet of ik dit vaker zal doen. Ik vind het denk ik toch te leuk om het helemaal zelf in InDesign te maken. En oké een beetje te veel een controlfreak op dit soort dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *