Jens & Lana – Kleine stapjes vooruit

Eigenlijk hebben we elke dag wel weer wat nieuws te melden. Maar ja tijd maken om te schrijven valt dan tegen 😉 . Hier weer een update hoe het met onze kleintjes gaat.

Vanaf het moment dat ze weer in Zwolle zijn. Gaat het steeds iets beter met beidde. Lana heeft geen ‘bradys’ meer gehad, gelukkig! Ook heeft ze steeds minder last van haar buikje. Ze heeft een paar dagen morfine en paracetamol gehad, maar daar is ze gelukkig weer vanaf! Op het moment heeft ze alleen nog antibiotica en een zalfje. Door de antibiotica heeft ze namelijk ook last gekregen van ‘schimmel’ in de liesjes. Dat is dus een bijwerking van de antibiotica en daarvoor krijgt ze dan weer een zalfje. Maar alles gaat er steeds beter uit zien.

Ze heeft nu ook 5 dagen geen voeding meer gehad. Dit om haar maag en darmen compleet tot rust te laten komen. Ze kreeg alle voedingsstoffen en mineralen e.d. die ze nodig was via een infuus rechtstreeks in haar bloed. Maar vanaf morgen willen ze voorzichtig weer proberen haar moedermelk te geven 🙂 Erg spannend of dat goed gaat! Ze willen er zeker van zijn dat alles goed gaat. Dus ze blijft in ieder geval nog een week op de NICU in Zwolle, zodat ze haar goed in de gaten kunnen houden.

Ook vinden ze haar nog een beetje een bleek snoetje hebben. Het kan zijn dat ze op mama lijkt 😉 . Maar het kan ook zijn dat haar bloedwaardes te hard zijn gedaald. Dit kan doordat ze ziek is geweest en ze ook nog best wat bloed heeft moeten afstaan voor onderzoek e.d. Daar willen ze haar ook morgen op gaan testen. Mochten haar waardes te laag zijn, dan zal ze een bloedtransfusie nodig zijn. Wat niet ongebruikelijk is voor zulke vroeggeboren kindjes die ook nog eens ziek zijn geweest. We wachten het dus even af.

Maar gelukkig mochten we vanaf zaterdag weer lekker met haar buidelen. Zo fijn! Dan geeft ze ons ook de hele tijd kleine lachjes, lief! Verder is ze heerlijk rustig, en is het erg fijn om met haar te zitten!

En dan meneer Jens 😉 . Hier heeft hij verschillende verzorgers al wat schrik bezorgt door de hele couveuse door te rollen. Hij is nogal beweegelijk haha. Via telebabie kunnen wij meekijken in de couveuse. Daar staat namelijk altijd een camera op. Op een gegeven moment keek ik tijdens het kolven even naar onze kleine man. En wat zag ik tot mijn schrik: Hij lag met z’n hoofdje voorin de couveuse bij de snoertjes te kijken. Het stukje voor het matrasje is toch zo een 10 cm lager dan de rest. Alleen z’n beentjes lagen nog te spartelen op het matrasje. Het zag er niet erg gemakkelijk uit. Ik keek het nog even aan en toen ik het te lang vond duren zat ik al met de telefoon in de hand het nummer van de HC te draaien. Maar gelukkig kwam er toen snel een hand in beeld om Jens weer fatsoenlijk neer te leggen. Dus kon ik de telefoon weer neerleggen 😉 .

Ook hier noemen ze hem weer eens fel 😉 . Hij wordt nu ook regelmatig met een lakentje een beetje vast gelegd, en het matrasje wordt schuin gezet. Zodat hij niet meer zo makkelijk de hele couveuse door kan rollen. Verder groeit hij goed. Zo goed zelfs dat hij nu 1790 gram weegt. Hij is de afgelopen paar dagen steeds zo’n 50 gram per dag gegroeid! Vanaf 1800 gram mag hij in een wieg! Kan hij ook niet meer de hele couveuse doorrollen hihi. In een wieg ligt hij met dekens zowiezo wat vaster in het bedje.
Lana weegt trouwens 1685 gram, ondanks dat ze geen voeding krijgt groeit ze dus nog goed!

Vandaag hebben André en ik Jens voor het eerst in bad mogen doen! Erg spannend voor deze papa en mama. Toen we hem uit de couveuse hadden gehaald en op het verschoonkussen aan het verzorgen waren. Luier af, alles even schoonvegen. Hem inzepen e.d. vond Jens het allemaal niet zo grappig en zette hij even goed z’n keel op. Maar zodra we hem in het water deden was hij stil. En volop aan het genieten. Helemaal toen André zijn haren (die heeft hij al, jaja) ging wassen en warm water over zijn buikje deed. Intens genieten onze kerel! 🙂 Heel fijn om te zien.

Ook na het bad was hij helemaal lekker rustig en relaxed. Zat ons met grote ogen aan te kijken en was hij eens heerlijk rustig! Na het bad heeft hij zijn eerste rompertje aangekregen. Maat 44 past hij al! André heeft daarna nog even met hem op de arm gezeten. Ik mocht namelijk vandaag met Lana buidelen 😉 We doen het om en om haha. Alles eerlijk verdelen hihi.

3 gedachten over “Jens & Lana – Kleine stapjes vooruit

 1. Hallo Jolanda en André,
  Allereerst van harte gefeliciteerd met de geboorte van Jens en Lana.
  Wat een drukte en spanning, gelukkig dat het nu weer beter gaat. Houden zo.
  Fijn dat je alles opschrijft zodat wij op de hoogte blijven. Geweldig.
  Gerard en Riek.

 2. Wat een verhaal weer maar fijn om te lezen dat het stukje voor stukje beter met ze gaat!! Geniet lekker van jullie mooie kindjes!!

 3. Hoi Jolanda en Andre,

  Allereerst van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie tweeling!
  Het duurde even, maar heb uiteindelijk ook jullie blog gevonden.
  Wat schrikken zeg dat ze zo snel gekomen zijn en dan het wat minder ging met Lana afgelopen week.
  Hopelijk gaat het nu helemaal de goede kant op en kunnen jullie lekker van ze gaan genieten!

  Groeten Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *