5 films met: Emily Blunt

Ik kan er de vinger niet op leggen, maar ze heeft ‘maniertjes’ in bijna alle films die
ze speelt, die ik erg leuk vindt. Een beetje sarcastische humor. Voor t eerst heb ik
haar gezien in ‘The devil wears Prada’ en sindsdien valt ze me steeds vaker op.

emily

Roots
Op 23 februari 1983 is ze geboren in Engeland. Haar moeder is een lerares en
haar vader een advocaat. Ze heeft ook nog 1 broer en 2 zussen.

Stotteren
Op jonge leeftijd had ze last van stotteren, dit ging maar niet over. Tot een leraar
haar vroeg om te doen of ze iemand anders speelde, met een andere stem en accent.
Dit was de truck en hierdoor nam het stotteren steeds meer af. Ze is hier zo blij mee dat ze tegenwoordig zelfs deel uitmaakt van het bestuur van ‘American Institute
for Stuttering’.

Getrouwd
Ze is in 2010 getrouwd met John Krasinski, die je kunt kennen van ‘The Office’.
Met wie ze in LA, California woont.

Films klik op de titel voor de trailer:

The devil wears Prada
Andy heeft moeite om een eerste baan te vinden als journaliste. Bij gebrek aan betere opties solliciteert ze bij het modetijdschrift Runway, waar ze de tweede assistente wordt van hoofdredactrice Miranda Priestly. Het werk is weinig journalistiek, maar Andy hoopt met Runway op haar cv deuren te openen naar betere opties. Priestly blijkt een ramp om voor te werken. Zij eist dat iedereen zich naar al haar grillen buigt iedere keer dat ze spreekwoordelijk met haar vingers knipt. Met een betere toekomst ten doel,
zet Andy niettemin alles op alles om te voldoen aan de onmogelijke eisen van de hoofdredactrice en in de smaak te vallen bij haar snobistische werknemers: eerste assistente Emily en ontwerper Nigel. Terwijl ze steeds meer tijd aan haar werk besteedt, verwaarloost ze haar vriend Nate en hun vrienden. Zelf heeft ze dit
amper door.

Emily speelt hier (hoe toevallig) Emily, de eerste assistent van Miranda.
Een lekkere bitchy rol, met veel sarcastiche humor.

 

 

 

 

 

 

 

Wild Target
Victor Maynard is een effectieve huurmoordenaar die daarmee de zaak van zijn familie voortzet. Hij krijgt de opdracht van Ferguson om Rose uit te schakelen, die hem een vals schilderij heeft verkocht. Victor gaat aan de slag om zijn doelwit uit te schakelen, maar weet daar in eerste instantie niet in te slagen. Op advies van zijn moeder Louisa waagt hij nog een poging, maar ditmaal wordt hij dwars gezeten door concurrent Mike. Victor wordt in zijn strijd tegen Mike bijgestaan door de zwerver Tony. Victor besluit voorlopig Rose te beschermen en neemt Tony mee. Nadat Ferguson heeft vernomen dat Maynard heeft gefaald huurt hij een andere huurmoordenaar in: Dixon. Hierna een ontstaat een vlucht tussen van het drietal en ontstaan er enkele relaties onderling.

Emily speelt hier de oplichtster Rose.
Wild Target is een Britse actie komedie met veel flauwe humor.

 

 

 

 

 

 

 

 

The adjustment bureau
Hebben we ons eigen lot in handen, of worden de touwtjes bediend door onzichtbare krachten? In The Adjustment Bureau is David Norris, een charismatische praatjesmaker en politicus. Hij lijkt de geschikte man om ooit een grootse, politieke carrière uit te bouwen. Op een dag ontmoet hij de mysterieuze en beeldschone danseres Elise Sellas, maar door enkele bizarre omstandigheden geraakt hun relatie nooit van de grond.
Maar op het moment dat hij beseft dat zij de ware voor hem is, proberen mysterieuze mannen hen uit elkaar te houden.

Emily speelt hier de danseres Elise. Het is een film waarbij je de hele tijd moet blijven kijken. Er gebeurd steeds weer iets onverwachts. Zelf vind ik dit soort films heerlijk, maar je moet er wel van houden. Het heeft een tikje romantiek, drama, thriller en science fiction in zich. Zeer aparte film.

The five-year engagement
Het verhaal van Tom en Violet. Het begint met wanneer Tom Violet een aanzoek doet. Waarop ze ja zegt. Maar steeds gebeuren er dingen waardoor de bruiloft wordt uitgesteld. Voornamelijk Violet wil eerst carrière maken voordat ze zichzelf achter de kinderwagen ziet. Hiervoor verhuizen ze naar een andere plaats, waarvoor Tom zijn baan als chef opgeeft voor haar. Maar Violet krijgt steeds meer promoties en kansen… Terwijl tom bij een broodjesbar eindigt. Ook gebeurt er in de familie steeds van alles waardoor de bruiloft moet worden uitgesteld. Gaat hun bruiloft er ooit nog komen?

Emily speelt hier de rol van Violet, die hoge eisen stelt aan alles in haar leven.
Ze speelt het weer op haar natuurlijke komische manier.

Young Victoria
Gebaseerd op de jeugd van koningin Victoria van het Verenigd Koninkrijk. Het verhaal volgt haar troonsbestijging en haar huwelijk met prins Albert. Victoria wordt gedominieerd door haar bezitterige moeder en haar pestende escorte, Conroy, sinds haar kindertijd. Tiener Victoria weigert ze de macht te geven als voor haar optredende bestuurder in de laatste dagen van haar oom, William IV, zijn macht. Albert is degene die haar aanmoedigt in haar politieke keuzes, na haar toetreding wanneer ze 18 is geworden. Albert merkt dat hij verliefd op haar begint te worden. Dit verontrust de Premier van Melbourne. Victoria is onder de indruk van Albert, maar ze is ook loyaal naar Melbourne. Echter haar loyaliteit naar Melbourne veroorzaakt bijna een constitutionele crisis en het is Albert die helpt bij het herstellen van haar zelfvertrouwen. Ze doet hem een aanzoek en ze trouwen, Albert bewijst zichzelf niet alleen als een toegewijde echtgenoot, maar is ook bereid een kogel voor haar te nemen.
Uiteindelijk wordt hij zelfs bewonderend door Melbourne.

Emily speelt hierin koningin Victoria. Zelf heb ik deze film nog niet gezien,
maar ben zeker benieuwd naar deze kostuumdrama.

 

 

 

 

 

 

 

 

Op Imdb heb ik gezien dat er nog een aantal films aankomen waarin ze speelt.
Vooral naar ‘Into the woods’ ben ik erg nieuwsgierig.

Bron foto’s: Klik op de foto’s voor de bron.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *