Zakdoekdoos cover

Zakdoekdoos cover, het is zo simpel. Maar oh zo vrolijk. Daar houden we van!
Deze zijn zelfs dubbelzijdig, kun je ‘m aan je ‘mood’ aanpassen ;).

zakdoekdoosDe zakdoekdooshoezen (wat een woord) heb ik gemaakt aan de hand van de uitleg uit het boek ‘Zo geknipt’, recept nr. 16. Het patroon heb ik iets aangepast, zodat het goed past op de tissuedozen die ik normaal altijd in huis heb. Die uit het boek was nog net iets te groot.

Ook vind ik de ronding bovenin erg lastig om netjes te maken. Dus ik heb ook een variant gemaakt met een rechthoekige opening. Het is een leuk project om te maken. Simpel en redelijk snel. Ik denk dat ik alles bij elkaar (patroon knippen, spelden, naaien etc) een uur of 2 er druk mee ben. Ook vind ik dit erg leuk om cadeau te geven.

Het patroon kun je dus vinden in het boek ‘Zo Geknipt’ van Sanne en Riet.
Maar op internet zwerven hier en daar ook patronen rond, zoals hier, hier en hier.

Ik heb er al een stuk of 5 gemaakt inmiddels, en ik denk dat er ook nog wel wat volgen.
Er slingeren hier altijd erg veel tissuedozen in huis, zoals in de woonkamer, slaapkamer, kantoor en douche. Het vrolijkt de kamer weer iets op :).

Veel plezier met maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *