College of MultiMedia

Dat het de laatste tijd wat stiller is op Fris & Vrolijk kan kloppen. Want sinds september ben ik heeeeeeel druk met mijn opleiding! Ik volg de opleiding Webenigneer (webdesign en front end development) bij het CMM in Amsterdam.

college-of-multimedia

Superleuk, maar oi ook zo druk! Het is echt een opleiding en geen ‘cursusje’. Het komende jaar elke zaterdag naar Amsterdam voor een intense dag lessen. En dan vervolgens zo’n 15 uur thuis studie. Ik heb me bijna door het eerste ‘thema’ heen geworsteld. Namelijk Photoshop. Nu ken ik dit gelukkig al wel een beetje door mijn werk. Maar als webdesigner maak je er echt heel anders gebruik van dan als dtp’er.

Conceptboek
De eerste grote opdracht is het maken van een conceptboek voor de site die je gaat ontwikkelen. Ik ga de site ‘Bak een pannenkoek’ maken 🙂 . Dus het kan zijn dat je hier alvast wat pannenkoeken dingen voorbij gaat ziet komen haha.

Je moest een onderwerp kiezen wat je leuk vindt en waar je enthousiast over bent. Na lang zoeken en denken ben ik hier uiteindelijk op uitkomen. Je kon ook een fictief bedrijf gaan verzinnen, maar dat leek me niet zo leuk. Als ik dan toch een site en conceptboek moet maken, dan liever iets wat na mijn opleiding ook nog online kan draaien 😉 .

Over een week komt de eerste toets (spannend!) en het inleveren van een mega grote Photoshop opdracht! Ben zo benieuwd hoe dat allemaal verloopt!

Thuis
Thuis werk ik momenteel op een macbook uit 2008. Die het nog goed doet na een update met een SSD en wat meer geheugen. Maar om nou te Photoshoppen op een 13″ schermpje was niet zo handig. Dankzij lieve lieve manlief is het nu mogelijk dat ik een apart scherm aankoppel waar ik fijn op kan werken! Wordt Photoshoppen ineens NOG leuker!

Hoe verloopt de opleiding
Het eerste half jaar krijg ik de module ‘webdesign’. Waarin ik dus Photoshop leer met alle tips en trics. En daar ben ik dus bijna mee klaar. Daarna volgt er een stuk waarin ik HTML en CSS ga leren. Hier heb ik erg veel zin in! Eindelijk snappen hoe het zit 😉 . En daarna krijgen we nog een stuk met audio en video bewerking. Want dat zit ook steeds meer in sites verwerkt. Dat is het eerste half jaar.

Daarna is het nu nog een beetje onduidelijk of de vervolgmodule Front End Developer nu op zaterdag wordt gegeven of niet. In het geval van ‘niet’ heb ik een ‘pauze’ van een half jaar. Want in september 2017 gaat het sowieso wel op zaterdag van start. Je wilt het liefste in één rits door met de hele opleiding. Maar het is wel erg pittig, en een ‘pauze’ tussen de twee modules zou ik eigenlijk niet eens zo heel erg verkeerd vinden.

En de site van Fris & Vrolijk dan?
Daar zie je de eerste tijd nog niet veel verandering 😉 . Maar het is de bedoeling dat die na mijn opleiding compleet over de kop gaat qua ontwerp. Dat ben ik al een tijdje zat, maar nu heb ik nog niet voldoende kennis om het zelf te veranderen. En dat wil ik natuurlijk wel graag ZELF doen. Dus dat komt na mijn opleiding!

Ondertussen
Vind ik bezig zijn met de naaimachine nog een mooie afleiding, voor als ik de computer even zat ben. Hier en daar komt er nog wel eens een blog online. Maar op het moment ben ik iets fanatieker met Instagram (gebruikersnaam FrisEnVrolijk). Alles wat je daar voorbij ziet komen, zal ik ook nog wel bloggen. Maar dat volgt later 😉 . Alles op z’n tijd!

2 thoughts on “College of MultiMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *