Raglan longsleeve

Het eerste item voor ‘de wintercollectie’ is gemaakt! Een heerlijke comfy raglan longsleeve shirt. Lekker zacht en warm. Hier blijf ik in de drukkerij wel lekker warm in!

ottobre-woman-herfst-2015-shirt

Het is van hetzelfde basispatroon als dit heerlijke lange vest. Die ik echt al onwijs veel heb aangehad! Goed, vanuit 1 soort basispatroon heeft Ottobre meerdere modellen ontworpen die je kunt maken. Zoals dus dat lange vest, deze longsleeve en volgens mij nog een hoodie.

Het leuke is, is dat dit een raglan patroon is. Maar het is wel een raglan met een mooie sierlijke lijn. Vind ik dan weer leuk!

Qua foto’s viel het een beetje tegen. Lastig om deze stoffen op de foto te zetten! Maar het grijze voorpand is van een restje dat ik over had van het lange vest. En de mouwen en achterpand zijn van een zwarte stof waar een soort van ‘wieber’ ingeweven zit. Die had ik eigenlijk gekocht om een Lora dress mee te maken. Maar vond dat toch te ‘zwaar’ worden.Β Ging teveel lijken op rouwkleding ofzo. Ik werd daar niet zo vrolijk van πŸ˜‰ . Dus de Lora jurk heb ik uiteindelijk van een mooie donkerblauwe stof gemaakt. Anyhoe, he hallo een vlieg… Daar volgt later een uitgebreider verslag van πŸ˜‰ .

Terug naar het raglan shirt. Ik had nu maat 36 genomen. Bij het vest had ik maat 38 en die heb ik toen aan alle kanten in moeten nemen. Maar maat 36 met dit shirt ging perfect. Had ook echt niet kleiner gemoeten! Ook de mouwen vind ik hier fijn zitten!

Eigenlijk moesten er nog mouwboorden aan. Die had ik in het grijs van het voorpand geknipt. Maar die zagen er zo knullig uit bij de zwarte mouwen. Dat ik die er maar weer snel heb afgehaald! En qua lengte was ik dat ook niet nodig!

Het in elkaar zetten was zo gedaan. Bijna alles heb ik gelocked. Alleen de mouwen en onderzijde heb ik omgezoomd met een tweelingnaald. Al met al een heerlijk shirt. Daar ga ik komend winter vast veel plezier aan hebben!

 

Grijze stof voorpand, lichte punta di roma: Megastoffen Rijssen
Zwarte stof mouwen en achterpand: Driessen stoffen
Patroon: Ottobre woman, herfst 2015

6 reacties op “Raglan longsleeve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *