Groene linzencurry

Een heerlijk pittig gerecht! En je hoeft er niet lang voor te kokkerellen.
Fijn na een dag werken en laat thuiskomen!

groene linzencurry recept

Omdat ik per ongeluk een keer ‘gewone linzen’ had meegenomen in plaats van rode linzen, voor de rode linzensoep. Bleven ze steeds maar in de kast staan. En nu begonnen ze te ‘branden’. Ze moesten op 😉 . Dus even gegoogled en toen kwam ik bij dit gerecht uit. En die vonden we zo lekker, dat ik er zelfs al een keer weer ‘gewone linzen’ speciaal voor heb gekocht!

Wat heb je nodig:
Voor 4 personen
– 800 gr linzen
– 400 ml kokosmelk
– 300 gr kipfilet, in stukjes
– 100 gr boemboe groene curry
– 300 gr diepvries spinazie
– Olijfolie

Hoe maak je het:
– Linzen in een vergiet even kort afspoelen.
– Linzen samen met de kokosmelk in een pan doen.
– Tegen de kook aanbrengen, maar niet daadwerkelijk laten koken!
– In een wok olie verhitten.
– Kipfilet in de wok zo’n 3 minuten wokken.
– Voeg de boemboe toe.
– Voeg vervolgens de linzen en kokosmelk toe.
– Breng dit aan de kook.
– Voeg de spinazie toe.
– Nog even doorwokken tot de spinazie ook ontdooid is.
Eet smakelijk!

Ik maakte hiervan de helft. Want we eten dit hier met z’n tweeën. En ik weet nooit zo goed of je spinazie nou nog een keer ‘mag’ verwarmen of dat dit slecht voor je is. Het is mij altijd wijsgemaakt dat je spinazie niet twee keer mag verwarmen, omdat er dan gevaarlijke stoffen vrij komen. En om dat ‘dilemma’ te voorkomen, maak ik genoeg dat we in één keer op krijgen 😉 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *