Kipsalon

Na de kapsalon heb ik ook eens de kipsalon gemaakt.
Dat zou een ‘gezondere’ variant zijn.
Uh ja…. lekker is die zeker! Maar gezond… laten we ’t daar maar niet over hebben 😉 .

kipsalon recept

Op de blog van lekker en simpel zag ik deze variant. En later zag ik hier nog een variant. Aan de hand van die twee heerlijke voorbeelden heb ik ’t ook gemaakt!

Wat heb je nodig:
(hoeveelheden naar eigen inzicht)
kipfilet, in blokjes
gekookte aardappels (evt over van gisteren)
– ijsbergsla
– tomaat
– knoflooksaus
– handjevol geraspte kaas
– paprikapoeder
– chilipoeder
– zout & peper
– bak en braad (worden de aardappeltjes mooi bruin mee)
– olijfolie

Hoe maak je het:
– Verwarm de oven voor op 220 graden (grillstand).
– Snij de gekookte aardappels in blokjes.
– Doe wat bak&braad in een koekenpan en bak de aardappeltjes mooi bruin.
– Bak de kipfilet met de paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper.
– De ovenschaal invetten met een beetje olijfolie.
– Wat sla in de ovenschaal leggen.
– Aardappelblokjes in de ingevette ovenschaal leggen.
– Hierover de kipblokjes leggen.
– Weer een beetje sla erover.
– Hier wat knoflooksaus over doen.
– Als laatste de geraspte kaas erover.
– Nu even onder de grill van je oven.
– Ik heb het er 5 minuten onder gehad, vond ik lang zat (gevalletje geen geduld…)
– Laatste beetje sla erover, met tomaat en eventueel komkommer.
– En dan eten met wat knoflooksaus erbij! Mjam!

Met deze variant heb je na het eten niet zoiets van wooooow ik ontPLOF!
Maar is nog steeds lekker vullend 😉 .
De knoflooksaus is het lekkerste als je ‘m zelf maakt.
Daar zal ik nog even een apart blogje aan wijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *